Otroška soba predšolskega otroka naj bo zabavna

Zdaj so otroci najbolj živahni. Soba se spremni v pravo igrišče, postavljanje šotorov, tunelov, spremeni se v risalnico. Zato naj bo otroška dovolj velika. Otroško sobo opremimo tako, da bomo pustili dovolj prostora za igranje in ustvarjanje. Na tla postavimo debelejšo blazino, ki bo otrokovo igrišče. Ne pretiravajmo v otroški sobi z omarami, ampak jih tja postavimo samo toliko kot je nujno. Tako bo imel več prostora za igranje.

 

 

Če imamo mansardno stanovanje si lahko pomagamo z vgradnimi omarami. Omare naj bodo barvne, ki bojo otroško sobo poživile. Omare naj bodo uporabne z veliko policami, predvsem pa stabilne. Zavarujmo vse ostre robove, da se otrok ne poškoduje. Na steno jim narišimo pravljične junake iz njegove najljubše zgodbe ali jih naredimo iz barvne lepenke in mu jih obesimo na strop z vrvico, da se premikajo. Lahko si pomagamo tudi s tapetami.

 

V sobo dajmo otroku manjšo mizo in stol, kjer bo lahko izdeloval polže in metulje iz plastelina, kjer bo lahko risal in ustvarjal iz papirja zajčke in miške. Zanimive so tudi stoječe table, ki jo postavimo na sredino sobe ali jo obesimo na steno, po njej bo otrok še raje risal prve risbice. Predvidimo police za prve slikanice, knjige in pesmarice. V otroški sobi ne sme manjkat polica z radijem, kjer se bodo vrtele uspavanke in pravljice.

 

Če opremljamo otroško sobo za dva otroka, lahko privarčujemo na prostoru, če uporabimo nadstropne postelje. Vendar pazimo, da so stabilne in da imajo ob strani stabilno ograjo ali mrežo, da bo otrok varen. Za igrače so praktični zaboji na kolesih, ki jih lahko potisnemo pod posteljo ali mizo. Otroško sobo opremimo tako, da bo na otroka delovala ustvarjalno

 

 

Priporočene vsebine