Svetila v kuhinji in jedilnici

 

V KUHINJI poskrbimo za več virov svetlobe. Koliko lepša bo kuhinja, če bo lepo in primerno osvetljena. Ko boste delali načrte za kuhinjo, dobro premislite kaj in kako naj bo osvetljeno.

Kuhinja potrebuje osnovni vir svetlobe, ki ga prižgete, ko stopite vanjo. To so po navadi svetila, ki visijo na stropu in osvetljuje cel prostor. Lahko pa namestimo več stropnih svetil, ki nam dajejo svetlobo v snopih.

 

V kuhinji dobro osvetlimo delovni pult in štedilnik, seveda pa ne pozabimo na pomivalno korito. Svetila naj ne svetijo direktno v vas, da vas ne zaslepijo in ne nameščajmo jih tako, da nam mečejo senco na prostor, ki ga potrebujemo. Za osvetlitev štedilnika lahko poskrbimo pri nakupu nape. Saj jih večina že ima vgrajene. Delovni pult in pomivalno korito bomo najboljše osvetlili, če bomo svetilko pritrdili pod stenske elemente. Če pa imamo na sredini kuhinje otok in ustvarjamo kulinarične specialitete na njem, si lahko omislimo viseča stropna svetila.

 

 

Svetloba v JEDILNICI naj bo usmerjena v dogajanje na mizi. Za svetila nad mizo lahko uporabimo regulacijsko stikalo, s katerim si bomo pomagali do želene svetlobe. Če jedilnica ni v sklopu kuhinje in je ločen prostor, si lahko omislimo še kakšna stenska svetila ali pa prostor dopolnimo s stoječimi svetili.

 

 

Priporočene vsebine