Danes je zagorska SVEA z več kot 250 zaposlenimi in tremi profitnimi centri (Tovarna kuhinjskega pohištva Zagorje, Tovarna kuhinjskega in ostalega pohištva Gaber, primarna proizvodnja žaga v Zagorju) uspešna gospodarska družba. Za celoten razvoj družbe namenjamo od 10 do 15 odstotkov prihodkov od prodaje. SVEA je evropsko podjetje, ima lastne kadre, ki predstavljajo intelektualni kapital, ima svojo zgodovino in kulturo, svoj splet organizacijskih rutin.

V SVEI izdelujemo kuhinje po meri sodobnega Evropejca, kar potrjuje 35% izvoza na zahtevna zahodna in vzhodnoevropska tržišča in prvi tržni delež v Sloveniji. Sposobni mojstri znajo zadostiti željam še tako zahtevnega kupca. Vsaka kuhinja izdelana v SVEI ima svoje ime.

Ime SVEA se pojavlja v različnih okoljih. SVEA še naprej ostaja dolgoletni pokrovitelj Pihalnega orkestra Svea, skrbi za Planinski dom na Čemšeniški planini, je pa tudi dolgoletni sponzor finala svetovnega pokala FIS v smučarskih skokih in poletih. V prelepem Savinjskem gaju v Mozirju so zagorski lesarji postavili leseno hišico in v njej je kuhinja Angelika, ki obiskovalce spominja na prijazno urejen dom. Z denarnimi prispevki SVEA pomaga številnim kulturnim in športnim društvom v občini. Vsako leto prispeva del sredstev za zdravstveno in humanitarno dejavnost v zasavskem in širšem slovenskem prostoru.

SVEA kot delniška družba na borzi ne nastopa. 76-odstotno notranje lastništvo je več kot dober pokazatelj, da zaposleni, bivši zaposleni in upokojenci zaupajo v gospodarsko družbo, da so ji pripadni in zvesti.

Generalni direktor SVEE mag. Miroslav Štrajhar ob petdesetletnici delovanja gospodarske družbe in ob prehodu v novo tisočletje poudarja, da so za ugled vsake gospodarske družbe, ki želi ohraniti dobro ime, pomembni ob uspešnih finančnih rezultatih tudi drugi vidiki, ki so povezani z okoljem in okolico, se nanašajo na prijazne izdelke, informatiko, propagandno dejavnost, stike z javnostjo in pokroviteljstva.

Priporočene vsebine