Gorenjske kuharice, še pomnite?

 

Kuhinje Gorenje na trgu že 60 let

Zgornji naslov bi se lahko glasil tudi: Gorenjeve kuharice, še pomnite? Začelo se je v povojnih časih v Gorenju, vasici nedaleč od Velenja. Prvi Gorenjevi izdelki so bili štedilniki in peči na trda goriva Tobi. Sledili so ostali gospodinjski aparati in v sedemdesetih letih še pohištvo.

Potrebe sodobne kuharice pa so danes precej drugačne kot pred šestdesetimi leti, ko je bila predvsem pomembna osnovna funkcija kuhinje – priprava hrane. Danes mora biti kuhinja privlačna, funkcionalna, priročna in praktična za uporabo in vzdrževanje, kajti sodobne kuharice (in kuharje) pesti predvsem pomanjkanje časa in temu mora biti prilagojen izbor elementov in materiali.

Poleg tega se je kuhinja spremenila v prostor za druženje, kje so prisotni vsi družinski člani. Prav odprtost in povezovanje v večnamenski prostor skupaj z jedilnico in dnevno sobo je glavna značilnost sodobnega bivanja.

Blagovna znamka Gorenje je vedno bila sinonim za vrhunsko oblikovanje,  funkcionalnost in kakovost. Skorajda ni gospodinjstva, ki ne bi imelo vsaj enega izdelka iz bogate linije Gorenjevih izdelkov za dom.

Danes je na voljo 27 modelov modernih in klasičnih kuhinj, narejenih iz vrhunskih materialov z več kot 100 standardnimi elementi, izbirate lahko med 318 trendovskimi barvnimi različicami in 49 ročaji, izberete lahko predelavo po meri… Ali je k temu sploh potrebno dodati še kaj?

Kuhinje Gorenje so torej v slovenskih gospodinjstvih prisotne že 60 let. Ponosni smo, da pri tej zgodbi o uspehu že 10 let sodelujemo tudi v salonu pohištva Prevc. Ob jubileju vam v prenovljenem salonu v Dorfarjah med prvimi na Gorenjskem predstavljamo najnovejše dosežke na področju  kuhinj Gorenje. Obiščite nas!

Več si lahko ogledate tudi na spletu www.prevc.si

 

Priporočene vsebine