Pohištvo organskih oblik

V naravi ni popolnih form in ravnih linij, organski stil posnema narave linije – nepravilne, zaobljene oblike.

Stilno pohištvo

Narejeno je iz masivnega lesa in navadno imitira različne zgodovinske sloge npr. neoklasicizem, neobarok, bidermajer, secesija… To je pohištvo višjega cenovnega razreda.

 

Starine

Gre za pristne kose pohištva iz različnih obdobij. Pri kupovanju starin moramo biti še posebno pozorni na pravilne restavracijske postopke, s katerimi so obnovljene, saj na ta način lahko dobijo ali pa precej izgubijo na vrednosti.

Večfunkcijsko, zložljivo pohištvo

Navadno ga uporabljamo v prostorih z manjšo kvadraturo kot je npr. garsonjera. Na ta način stremimo k čim boljšem izkoristku prostora.

Unikatno pohištvo

Dizajnerji, industrijski oblikovalci, arhitekti stalno tekmujejo med seboj v ustvarjalnosti, uporabi novih materialov in oblik. Tako se rojevajo nove ideje, unikatni kosi pohištva, ki niso namenjeni masovni proizvodnji, temveč je njihov namen šokirati, navdušiti… Navadno tako  pohištvo vidimo na razstavah, sejmih in je namenjeno zgolj promociji.

Vgradno pohištvo

Vgradne omare uporabljamo zaradi velikih skladiščnih površin, saj ponavadi segajo od začetka do konca stene in sicer po vsej višini. Tako pohištvo sicer ni tako atraktivno in izstopajoče, vendar pa nam omogoča kar najboljši izkoristek prostora.

Pohištvo nižjega cenovnega razreda

Mladi se vedno bolj poslužujejo nakupov pohištva nižjega cenovnega razreda. Obstaja kar nekaj podjetij, ki so zelo uspešna na svetovnem trgu in nam poleg poceni pohištva ponujajo še obilico dizajna.

Minimalizem

Tu prevladujejo ravne čiste linije brez izrazitih tekstur, okrasja in dekoracij. Gre za najbolj izčiščen koncept oblikovanja pohištva.

Eklekticizem

To je kombinacija različnih stilov, materialov, tekstur, oblik, zgodovinskih obdobij… Navadno v interierju dobimo tak učinek z mešanjem starejšega pohištva z novim, zelo modernim.

Priporočene vsebine