Uporaba kopalnice

Kopalnica je prostor, ki ima v različnih kulturah različen pomen. V zahodni kulturi kopalnica vse bolj postaja samo prostor, kjer zjutraj ter zvečer opravimo higienske potrebe, medtem ko na Vzhodu že dolga leta vedo, da je lahko kopalnica prostor, kjer se sprostita tako telo kot tudi duša. No, če smo iskreni, marsikdo na Zahodu vse bolj ugotavlja, da je kopalnica odličen prostor za sprostitev, saj različni kopalniški dodatki ter kopalniška oprema ponujajo mnogo idej ter možnosti za sprostitev. Teh možnosti včasih ni bilo, danes pa bi bil pravi greh, če jih ne izkoristimo.

Zagotovo je odvisno od same velikosti kopalnice, kakšno kopalniško opremo bomo v njej imeli. V majhnih prostorih zagotovo ne moremo računati na velike kopalne kadi, saj za to enostavno nimamo prostora. Tu pridejo do izraza tuš kabine, pri katerih pa je tehnika danes že tako dovršena, da nikakor ne spominjajo več samo na klasične tuš kabine, ampak imajo vgrajene masažne šobe, s katerimi si lahko pričaramo vodno masažo kar med samim tuširanjem. Pri majhnih prostorih je prav tako zelo pomembno, da vsak košček kopalnice kar maksimalno izkoristimo. To nam omogoča večfunkcionalno kopalniško pohištvo, kot na primer ogledalo, ki se lahko odpre in uporabi za shranjevanje zobnih past, ščetk, deodorantov in drugega kopalniškega pribora.

Če pa imamo veliko kopalnico, pa nas omejuje samo domišljija. V velikih kopalnicah si lahko omislimo kopalno kad, ki jo lahko nadgradimo z različnimi masažnimi sistemi ter si tako kar doma privoščimo lasten jacuzzi. Seveda pa si lahko hkrati omislimo navadno kopalno kad ter jacuzzi in tako ločimo kopanje od uživanja v masaži. Kakorkoli že, kopalne kadi in jacuzzi nam omogočajo, da lahko po napornem dnevu uživamo v vodni masaži, ki nam bo napolnila telo ter pomirila duha. V veliko kopalnico pa si lahko vgradimo tudi savno in si tako doma izdelamo nekakšen »mini wellness center«, ki ga lahko koristimo kadarkoli želimo. Kopalniška oprema nam danes nudi mnogo možnosti, od nas pa je odvisno, ali jih bomo dodobra izkoristili ali ne.

 

Priporočene vsebine