V dnevni sobi kraljuje kotna sedežna garnitura

Pri opremljanju novega stanovanja ali hiše je dobro v glavi imeti približno sliko, kaj in kje bi želeli imeti določen del pohištva v posameznem prostoru. Tistim, ki se opremljanja lotevajo bolj premišljeno in so za to pripravljeni odšteti tudi nekaj denarja, bo pri opremljanju prostorov svetoval arhitekt ali notranji oblikovalec. Ta bo prav gotovo tudi pripravil izris oziroma predlog opremljanja, ki ga bo potem stranka dopolnila in potrdila. Ostali, ki želimo prihraniti kakšen evro, pa se v opremljanje svojega doma podamo kar sami s svojim znanjem. Tako sem se tudi sama lotila opremljanja svoje nove dnevne sobe. Najpomembnejši del pohištva v dnevni sobi pa je prav sedežna garnitura, ki kraljuje prostoru.

V spletnih katalogih sem občudovale fotelje, dvosede in druge zofe ter kotne sedežne garniture. Z vidika udobja in izkoriščenja prostora so mi v oko padle prav kotne sedežne garniture.

Sama svoj notranji oblikovalec

Svojo dnevno sobo sem s spletnim programom izrisala v pravih merah in potem v programu dodajala in premikala pohištvo po sobi. A ker sem bolj vizualni tip, sem si sama na roke izrisala mojo dnevno sobo. Kotno sedežno garnituro sem prav tako izrisala v pravem merilu, kjer sem potem ugotovila katera velikost bi bila za moj prostor najbolj primerna.

Nekaj posebnega za mojo dnevno sobo

Ša naprej sem si ogledovala kotne sedežne garniture, saj sem morala izbrati še material, vzorec in barvo. Želela sem imeti nekaj posebnega, nekaj kar ni klasičen kos pohištva. Želela sem nekaj kar pritegne pozornost. Zato sem naročila kotno sedežno garnituro v živo rumeni barvi. Noro sem se zaljubila vanjo. Pritegnila bo pozornost vsakogar, ki bo k meni prišel na obisk.

Kotne sedežne garniture so res takšen kos pohištva, ki zavlada v dnevni sobi. Prijetne so za družinsko življenje in tudi, če radi prirejamo zabave za prijatelje. Na dovolj velikih kotnih sedežnih garniturah se lahko udobno namesti kar nekaj druščine.

Če ima sedežna garnitura še možnost, da se podaljša v ležišče, toliko bolje. Kakšen od prijateljev lahko na njej tudi prespi. Občasno si želim malo spremembe in takrat spremenim postavitev sedežne garniture ob drugo steno ter tako ponovno poživim svojo dnevno sobo.

Priporočene vsebine