Najin stari roštilj je šel na odpad

Pred približno desetimi leti sva kupila najin prvi roštilj na oglje. Oba sva bila še študenta in sva si kaj dobrega zelo težko privoščila. A majhen roštilj na oglje sva si zelo želela vzeti s sabo na kampiranje. Vonj po žaru, dimu in slastni hrani je čar kampiranja. Vsi kolegi in sorodniki so imeli le ogromne žare, ki zaradi prostorske stiske v prtljažniku sploh niso prišli v poštev. In zato sva se odpravila v trgovino ter izbrala majhen in zelo ugoden žar na oglje.

Rekla sva, za eno sezono bo gotovo odslužil. Potem pa si bova kupila boljšega. In je šlo prvo kampiranje mimo, nato drugo in še tretje. Tri poletja z najinim poceni roštiljem in veliko slastne hrane je bilo na njem pripravljene.

Po treh sezonah je bil roštilj na oglje še vedno kot nov. Zato sva ga uporabljala še naprej in naprej. Najin žar je postal že pravi hec med sorodniki, ki so naju vsako leto spraševali o njem. A še vedno pečeta na tistem majhnem, poceni roštilju? Tako je dobil pravo sentimentalno vrednost. Prisoten je bil na vseh najinih piknikih in poletnih zabavah za prijatelje in sorodnike.

Preberite si še naslednji članek: Največje prednosti sistemov za namakanje

Namakalni sistemi so lahko izjemno koristni kot pomoč pa tudi kot olajšanje dela na vrtu, v nasadu, na njivi, rastlinjaku oziroma kjer koli drugje, kjer rastejo rastline.

Čas za novega

Po desetih letih in dveh otrocih pa je bil čas za novega. Želela sva večjega. Za štiričlansko družino, ki obožuje čevapčiče, je bil najin star roštilj na oglje premajhen. A ker se sama kar nisva spravila k nakupu novega, sva ga dobila za darilo od staršev. To pa je bil napredek. Ogromen roštilj na oglje, s črnim pokrovom in termometrom, na kolesih in z odlagalno polico. Zraven je bila še posoda za hitro segrevanje oglja. Odlično, običajno sva v oglje pihala kar s sušilnikom za lase.

Drugi pripomočki za peko za žaru

Zraven žara pa sva dobila še kar nekaj pripomočkov. Zelo je uporabna knjiga receptov za slastne pojedine iz žara. Dobila sva še predpasnik, pripomočke za obračanje mesa in pekač iz kamna.
Ker sama nisem ravno navdušena kuharica, bo za pripravo slastnih mesnin iz žara še naprej skrbel moj mož.

Veseli bodo tudi vsi prijatelji in sorodniki, ki jih bova še naprej vabila na piknike. Na najinih piknikih je vedno roštilj na oglje glavna atrakcija.

Priporočene vsebine