Eko sklad nudi sredstva za nakup toplotne črpalke

Sklad EKO subvencije za centralno ogrevanje

Potrebe po ogrevanju in hlajenju so iz leta v leto večje. Obenem pa se je pokazalo, da so klasične peči in druga grelna telesa dokaj neučinkovita v primerjavi z novejšimi HVAC tehnologijami. Tukaj je potrebno izpostaviti toplotne črpalke, saj pri svojem delovanju ne potrebujejo fosilnih goriv. Napaja jih električna energija. Njihova posebnost pa je ta, da vso toplo energijo pridobijo iz zraka v atmosferi. Je pa res, da posamezna naprava še vedno predstavlja dokaj veliko investicijo. To je tudi razlog, da je na voljo subvencija za toplotno črpalko za vse ljudi, ki jo želijo uporabiti za ogrevanje svoje nepremičnine. Prednost pa je tudi ta, da jo lahko namestimo tudi na že obstoječe zgradbe in z njo napajamo radiatorje in druga klasična telesa za gretje notranjih prostorov.

Tehnologija brez fosilnih goriv

Fosilna goriva so dolgo časa predstavljala glavni vir napajanja mnogih peči, kotlov ipd. Še dandanes so zelo zaželena in njihovo uporabo je mogoče opaziti po večini sveta. Kljub temu pa na trg prodirajo nove tehnologije s katerimi lahko napajamo centralno ogrevanje, že obstoječe radiatorje, talno ogrevanje ipd. Toplotne črpalke so izredno vsestranske naprave, saj niso odvisne od uporabe fosilnih goriv. Res je, da potrebujejo električno energijo za svoje delovanje, vendar je ne uporabljajo za ustvarjanje toplote oziroma ogrevanje.

Centralno ogrevanje brez uporabe nafte ali drv

Večje nepremičnine je pogosto najbolj učinkovito ohraniti udobne temperature s centralnim ogrevanjem. Pogosto je to v obliki radiatorjev, ki jih napaja peč na fosilna goriva. Če jo zamenjamo s toplotno črpalko, ni potrebe po tem, da bi radiatorje odstranili. Posamezna toplotna črpalke je sposobna segreti vodo do te mere, da brez težav ogreva radiatorje. Tako ni potrebe po prenovi in drugih dragih modifikacijah notranjost naše nepremičnine. 

Pridobite subvencijo Sklada EKO za centralno ogrevanje.
Za vaše centralno ogrevanje nepremičnine nudi Sklad EKO subvencijo za nakup toplotne črpalke.

V večini primerov je že obstoječe centralno ogrevanje, kot tudi talno ogrevanje, moč napajati s toplotno črpalko. Tako tudi ni potrebe po nakupu fosilnih goriv, zahtevnem čiščenju peči in drugih vzdrževalnih delih.

Subvencija za toplotno črpalko je na voljo vsem

Sklad EKO subvencije je namenjen ohranjanju okolja. Financirajo ga različni skladi iz Evropske Unije in se ga tudi uporablja v mnogih državah v Evropi. V Sloveniji je namenjen vsakemu uporabniku, ki želi namestiti toplotno črpalko v svoj dom. To je naprava, ki deluje popolnoma enako klimatski naprave s to razliko, da je veliko močnejša.

Zamenjajte staro centralno ogrevanje z novo toplotno črpalko s pomočjo EKO sklad subvencije.
Če boste staro kurilno napravo za centralno ogrevanje doma zamenjali z novo toplotno črpalko, vam Sklad EKO nudi subvencijo, s katero ste upravičeni do dodelitve višje nepovratne finančne spodbude.

Vsaka subvencija za toplotno črpalko nam močno olajša nadgradnjo ogrevalnega sistema. Na seznamu EKO sklada pa so tudi omenjene najbolj učinkovite toplotne črpalke, ki se kvalificirajo za nakup s subvencijo. Na voljo so naprave številnih proizvajalcev izmed katerih pogosto izstopa Hitachi. Toplotne črpalke Hitachi so zmožne segreti vodo tudi do 80 stopinj Celzija, kar jih naredi najbolj primerne za ogrevanje radiatorjev, bojlerjev in drugih grelnih teles.

Toplotne črpalke z dvostopenjskim kompresorjem

Moderne toplotne črpalke so vedno bolj učinkovite pri svojem delovanju. Srce njihove tehnologije pa predstavlja kompresor, ki mrzlo energijo, preko fizičnega procesa stiskanja, preobrazi v toplo energijo. To nato pošlje v naš dom, kjer segreva vodo in zrak. Novejše toplotne črpalke Hitachi pa imajo vgrajen dvojni kompresor, ki še dodatno poveča njihovo zmogljivost in učinkovitost. Tako lahko napaja centralno ogrevanje, razne bojlerje in druga grelna telesa tudi v najbolj mrzlih zimskih nočeh. Pri tem pa shranjujejo električno energijo, kar močno zniža stroške z električno energijo na kratki in dolgi rok.

Toplotne črpalke Hitachi z dvojnim kompresorjem so bolj zmogljive in učinkovite za centralno ogrevanje.
Toplotne črpalke Hitachi za centralno ogrevanje lahko ogrevajo ali hladijo vaš dom.

Pomembno je tudi omeniti, da novejši HVAC sistemi delujejo zelo tiho. Podjetje Hitachi je znano po tem, da njihove toplotne črpalke delujejo izredno tiho med ogrevanjem. Zmožne pa so tudi hladiti naš dom. Če potrebujemo hlajenje, je nujno o tem pred nakupom potrebno obvestiti prodajno osebje.

Izračun moči toplotne črpalke

Vsaka stavba ima drugačne lastnosti, kar se tiče izolacije, velikosti, potrebe po ogrevanju ipd. veliko ljudi se ušteje, saj kupi preveč ali premalo močno toplotno črpalko za svoje potrebe. Močno priporočljivo je, da vnaprej opravimo izračun moči toplotne črpalke. To storimo tako, da vzamem v zakup velikost naše nepremičnine, vrste izolacije in moč samo ogrevalne naprave. To lahko tudi opravi izkušen strokovnjak, ki nam bo podal natančno oceno o najbolj primerni moči črpalke, ki nam bo zadovoljivo lahko ogrevala notranje prostore.

Pomembno je, da ocenite moč črpalke, ki jo boste vgradili, preden zaprosite za subvencijo Sklada EKO za centralno ogrevanje s toplotno črpalko.

Izračun moči je tudi pomemben element pri pridobitvi subvencije za toplotno črpalko. Zelo dobro je, da točno vemo, kako močno napravo potrebujemo. Če ta ne deluje zadovoljivo, imamo lahko višje stroške z ogrevanjem. Če pa je premočna, pa to lahko vodi do različnih problemov. Najbolje je, da opravimo prej omenjen izračun, ki nam bo povedal veliko o najbolj primerni moči toplotne črpalke.

Priporočene vsebine