Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Toplotna črpalka in radiatorji so lahko del celotnega sistema za ogrevanje hiše

Razvoj tehnologij ogrevanja in hlajenja je v naše domove in pisarne prineslo mnogo novosti. Tako lahko preživimo vse sezone v letu v udobju, saj nam znotraj hiše, stanovanja ali poslovne stavbne nikoli ne bo neudobno zaradi vlage, vročine ali mraza. Veliko inovacij v omenjeni industriji pa je na trg prineslo Japonsko podjetje Hitachi.

Nakup njihove najnovejše tehnologije pa je možen pri podjetju Prealpi, ki nudi klimatske naprave in toplotne črpalke za Slovenski trg. Tako imamo sedaj na voljo vrhunske naprave za hlajenje in gretje majhnih in velikih nepremičnin. Te naprave imajo izredno majhno porabo energije, hkrati pa dolgo življenjsko dobo.

Toplotna črpalka lahko ogreva ali hladi

Toplotne črpalke so izredno energetsko učinkovite naprave, saj uporabljajo napreden sistem ogrevanja. Zunanja enota črpalke je sestavljena tako, da uporablja poseben plin, ki ga preko cikla izhlapevanja in kondenzacije otopli. Nato pa ga prenese v notranje prostore.

Toplotna črpalka Hitachi
Toplotna črpalka Hitachi Yutaki S80.
Eko sklad nudi sredstva za nakup toplotne črpalke

Tako so toplotna črpalka in radiatorji lahko del celotnega sistema za ogrevanje hiše. S tem pa prihranimo veliko sredstev, če črpalko primerjamo denimo s klasičnimi načini ogrevanja prostora.

Velika prednost je tudi ta, da je celoten proces mogoče uporabiti v nasprotni smeri. Tako je možno z omenjenim sistemom tudi hladiti stanovanje v poletnih mesecih. Prealpi klimatske naprave in toplotne črpalke uporabljajo najnovejšo tehnologijo HVAC, ki zagotovi velik prihranek pri ogrevanju in hlajenju notranjih prostor vseh velikosti.

Toplotne črpalke so energijsko varčne

Veliko ljudi se ne zaveda, da naše okolje vsebuje veliko energije, ki jo je možno izkoristiti za hlajenje in ogrevanje. Toplotne črpalke tako porabijo zunanji zrak, da ustvarijo toplo ali hladno energijo, ki skrbi za ugodno klimo v naših domovih. Tako lahko prihranimo od 50% do 75% stroškov, kot če bi uporabljali klasične sisteme ogrevanja.

Toplotne črpalke - upravljanje
Toplotne črpalke se enostavno upravljajo

Hitachi toplotne črpalke pa so tudi zdržljive z obstoječimi sistemi ogrevanja, kot so kotli na drva ipd. Tako je potreba po adaptaciji prostora, če opravljamo nadgradnjo grelnega sistema, izredno majhna. Seveda pa lahko Prealpi klimatske naprave in toplotne črpale delujejo v kombinaciji s talnim ogrevanjem in radiatorji. S črpalko pa lahko skozi leto ogrevamo vodo v bojlerjih, kar nam še dodatno zmanjša porabo električne energije. 

Klimatske naprave Hitachi ustvarijo primerno klimo v vsakem prostoru

Klimatska naprava je pomembna investicija za vsak dom in poslovni prostor. To pa še posebej izpostavi dejstvo, saj moderne klime porabijo zelo malo energije.

Klimatska naprava Hitachi S-Series Premium

Tako ni potrebe po nameščanju dragih in potratnih sistemov ogrevanja, saj je klima več kot zmožna ogreti ali ohladiti prostore različnih velikosti.

Seveda so pri izbiri klime pomembni različni dejavniki, kot so:

Velikost prostora zahteva manj ali bolj močno klimo

Pri izbiri klime je velikost prostora izredno pomembna. Tako moramo izbrati primerno napravo, ki bo brez težav ogrela in ohladila naš prostor. Če izberemo premajhno klimo, je možnost, da se bo v naši sobi pričela nabirati vlaga.

Možnost namestitve notranje in zunanje enote klime je pomembna

Najboljša postavitev klimatske naprave je izredno pomembna. Tako zagotovimo, da se lahko soba ustrezno hladi in ogreva. Obenem pa bo tako tudi sama klima porabila manj energije. Priporočljivo je, da si strokovnjak predhodno ogleda prostor, kamor želimo namestiti klimo.

Tehnologije in zmožnosti klimatske naprave

Dejstvo je, da imajo moderne klimatske naprave veliko različnih funkcij poleg zmožnosti hlajenja in ogrevanja. Tako je pomembno, da se posvetimo funkcijam, ki bi jih morda potrebovali, kot so: možnost razvlaževanja, ionizator, več-smerni pihalnik ipd.

Gretje prostora s toplotno črpalko in radiatorji

Ko nameščamo toplotno črpalko, je velika verjetnost, da ima naša stavba že nameščene radiatorje in drugo opremo. Dobra novica pa je, da je prealpi klimatske naprave in toplotne črpalke možno namestiti skoraj kjerkoli. Same črpalke se lahko povežejo z obstoječimi radiatorji, kot tudi nekaterimi sistemi talnega gretja. Če pa talno gretje ni možno, pa lahko vedno uporabimo obstoječe ali nove radiatorje, ki bodo popolnoma ogreli prostor. Tako bomo prihranili pri stroških energije, kot tudi za ogrevanje uporabljali čisto in okolju prijazno energijo. 

Stroški ogrevanja pri toplotni črpalki z radiatorji so manjši. Obenem pa ne bo potrebe po veliki in težavni adaptaciji našega sistema ogrevanja.

Vrhunske naprave za ogrevanje in hlajenje Hitachi lahko zasledimo na spletni strani podjetja Prealpi. Tam lahko naročimo nakup črpalke in s tem poskrbimo za vse naše potrebe po gretju in hlajenju. Z vrhunskimi klimami pa lahko v kateremkoli prostoru v našem domu znižamo stroške s hlajenjem in gretjem.

Priporočene vsebine