Pomembnost dobre osvetlitve našega doma

Za osvetlitev našega doma lahko uporabimo različna svetila. Pri tem so najbolj učinkovita stropna svetila, saj pokrijejo zelo veliko površino vsake sobe. Občutek vsakega prostora je v veliki meri odvisen od pohištva. Je pa res, da pri tem tudi svetloba igra pomembno vlogo. Tako je pomembno, da opremimo svoj dom s primerno osvetlitvijo v hodnikih, sobah, kuhinji in drugih prostorih. Srečo imamo pri izbiri na voljo tudi bolj varčno tehnologijo LED, ki nam pomaga prihraniti električno energijo. V vsaki sobi tako lahko ustvarimo ambientalno ali bolj funkcionalno svetlobo, ki nam bo pomagala pri različnih aktivnostih, kot je učenje, gledanje televizorja, počivanje ipd.

Svetila za strop so unikatna

Današnja stropna svetila niso generična. Ustvarjajo jih različni inženirji in oblikovalci, ki so v njih prelili svoje občutke in navdih. To jih naredi unikatna, saj so namenjena ustvarjanju različnih ambientov v prostoru. Tako lahko najdemo različne stropne luči za bolj klasične in moderne stile domov. To pa nam omogoča prosto oblikovanje in ustvarjanje svetlobe v vsakem kotičku našega doma. Notranjost naše nepremičnine lahko tako ustvarimo po naših merah, saj ima naša kreativnost popolnoma prosto pot. Seveda pa je pri vsem tem dobro poznati osnovne prednosti različnih svetil.

Današnja stropna svetila
Današnja stropna svetila niso generična.

Svetila, ki jih namestimo na strop lahko postavimo v katerikoli prostor

Stropna svetila obstajajo v različnih oblikah. Zelo pogosto pa so oblikovana tako, da jih lahko postavimo blizu stropa. Sama luč ima distančnik, ki olajša menjavo žarnice za primer vzdrževanja. Namenjene so sobam in prostorom z nizkim stropom. Po izgledu pa so večinoma bolj modernih oblik in barv. Prednost je ta, da jim lahko hitro zamenjamo žarnico. Obenem pa jih lahko kupimo v raznolikih modernih oblikah.

Viseča svetila ustvarijo eleganten videz sobe

Viseča svetila tako rekoč visijo s stropa. Nekatera mečejo svetlobo navzgor, druga pa navzdol. Lustri in lestenci so najbolj poznane vrste omenjenih svetil. Lahko jih najdemo v manjših in večjih dimenzijah. Namenjeni pa so osvetlitvi raznovrstnih prostorov. Lestence lahko tudi uporabimo v večjih hodnikih, dnevnih sobah ipd. Manjša viseča stropna svetila pa so primerna za kuhinje, garaže, kleti in druge prostore.

Vgradna svetila so namenjena ustvarjanju elegantnega videza

Vgradna svetila za strop se namestijo direktno v sam strop. To omogoča, da zelo malo ali pa nič površine samega svetila izstopa iz stropa. To ustvari čist in eleganten videz katerekoli sobe ali prostora. Ker so vgrajena v strop, nam nikoli niso v napoto. Je pa res, da je v večini primerov potrebnih več svetil za zadovoljivo nudenje delovne ali ambientalne svetilnosti.

Tehnologija LED
Tehnologija LED je močno napredovala v zadnjih letih.

LED svetila porabijo malo energije

Tehnologija LED je močno napredovala v zadnjih letih. Tako jo lahko zasledimo v uporabi pri izdelavi domačih, industrijskih in drugih luči. Temu je tako, saj porabijo izredno malo energije, da ustvarijo svetlobo. Žarnice LED porabijo do 10x manj energije, kot klasične izvedbe. To je tudi razlog, da se za njih odloča vedno več domačih in poslovnih uporabnikov. Poleg tega pa se ne segrevajo močno med samim delovanjem. To pa zato, ker večino električne energije spremenijo v svetlobo. Le majhen del pa se sprosti v okolje preko toplote. To pomeni, da so LED svetila veliko bolj primerna za uporabo, kjer se nahajajo otroci in živali. 

Visoka svetilnost LED svetil

LED žarnice so zmožne proizvesti veliko količino svetlobe. To je izredno pomembna lastnost, če potrebujemo svetlobo za funkcionalne namene, kot je precizno delo, branje ipd. Tako lahko take luči namestimo v garažo, klet, kopalnico in druge prostore v naši hiši. To nam bo omogočilo, da bomo lahko brali, sestavljali puzle, se učili in opravljali mnogo drugih zahtevnih funkcij, ki zahtevajo močno svetlobo. 

LED svetila
LED svetila so veliko bolj primerna za uporabo, kjer se nahajajo otroci in živali. 

Nizka poraba električne energije pa bo opazna v nižjih mesečnih računih. Življenjska doba LED svetil je do 15x in več višja od navadnih. To zniža stroške vzdrževanja in zmanjša potrebo po menjavi žarnic.

Volino svetila so namenjena za poslovne in osebne uporabnike

V spletni trgovini podjetja Volino si lahko ogledamo veliko število različnih svetil za naš dom ali podjetje. Kvaliteta, ki jo imajo Volino svetila, je večkrat ročno preverjena in izbrana s strani strokovnjakov. Tako je vsak artikel podrobno pregledan za izpolnjevanje pričakovanj raznovrstnih uporabnikov. 

LED in druga svetila so sestavljena iz ponudbe raznovrstnih proizvajalcev po vsem svetu. Tako imamo možnost izbirati med stili različnih oblikovalcev s katerimi lahko popestrimo notranjost ali zunanjost naše nepremičnine.

Priporočene vsebine