Najbolj priljubljena igrala v okolici doma

napihljivi bazeni

Če imate v okolici svojega doma dovolj velik vrt, ga lahko zasnujete v najrazličnejše kotičke. Med njimi tudi v takšnega, ki je namenjen najmlajšim družinskim članom. Otroški kotiček naj vključuje čim več varnih in funkcionalnih igral, ki bodo ne nazadnje odlično poskrbela tudi za zdrav razvoj malčkov.

Med vsemi zunanjimi igrali in sredstvi za veliko zabavo so daleč najbolj v prednosti bazeni. Za malčke so lahko dovolj dobra izbira že napihljivi bazeni. Slednji so lahko v najrazličnejših velikostih in oblikah, zelo pogosto vključujejo še kakšen dodatek, kot je denimo tobogan ali pa prikupno senčilo. Najpomembneje pa je, da so prav vsa zunanja igrala za dom dovolj varno zasnovana.

Bazen za vso družino

Napihljiv bazen manjše velikosti je povsem primerna izbira za enega ali nekaj malčkov. V njem pa se verjetno ne bo prav udobno počutila odrasla oseba. V tem primeru je treba izbrati nekoliko večji bazen. Potrebno pa je paziti pri sami globini, saj je takšno vodno sredstvo za igro še vedno v prvi vrsti namenjeno otroški zabavi.

napihljivi bazeni v najrazličnejših velikostih in oblikah
Za malčke so dobra izbira napihljivi bazeni v najrazličnejših velikostih in oblikah.

Ni nujno, da so otroški bazeni samo napihljivi. Na voljo so tudi takšni, ki so za postavitev nekoliko zahtevnejši, prav tako za vzdrževanje. Če si torej na domačem dvorišču oziroma vrtu želite imeti bazen za vso družino, boste morali nekoliko temeljiteje razmisliti o tovrstni izbiri. Dobro je pokukati v vsaj nekaj specializiranih prodajaln s tovrstnimi izdelki. Veliko odlične ponudbe lahko najdete kar na spletu.

Vodna zabava s toboganom

Pri otrocih so daleč najbolj priljubljena igrala, ki vključujejo vodo. Zabava je tako še bolj zanimiva. V takšnem primeru je dobro izbrati bazen. Klasični majhni napihljivi bazeni so sicer na prvi pogled precej zanimivi, a igra hitro postane precej dolgočasna, če ni dodatnega kakšnega posebnega pripomočka, kot je na primer tobogan.

veliko vrst najrazličnejših igral za otroke
Najdemo lahko veliko vrst najrazličnejših igral za otroke, najbolj priljubljena pa so taka, ki vključujejo vodo. Bazeni s toboganom so zelo zaželeni.

Tudi na sploh so bazeni s tobogani še posebej zaželeni in priljubljeni. Na voljo so v pisanih barvah, različnih dimenzij. Vodna zabava s toboganom je še prijetnejša, če se tudi v vodi nahajajo kakšna manjša igrala, kot so denimo majhne napihljive žogice.

Vzdrževanje in shranjevanje napihljivih bazenov za otroke

Napihljivi bazeni so za uporabo zunaj na vrtu zelo praktični. Zelo hitro jih lahko postavimo, prav tako tudi pospravimo, ko je konec sezone kopanja. Prav tako so preprosti za vzdrževanje. Kljub temu pa jih je po končani kopalni sezoni potrebno primerno shraniti. Z napihljivega bazena je potrebno odstraniti vso umazanijo ter druge nečistoče. Prav tako se mora povsem osušiti, nato pa primerno zložiti in pospraviti v za to namenjeno vrečko.

Dobro je, če prostor za shranjevanje napihljivega bazena pripravimo že vnaprej in pripomoček za vodno zabavo shranimo na točno določeno mesto. Tako bomo naslednjo sezono natanko vedeli, kje se nahaja.

Ker ga bomo primerno shranili, bo njegova življenjska doba lahko primerno dolga. V nasprotnem primeru napihljivi bazeni nimajo prav dolge dobe. Hitro se namreč zgodi, da se prebodejo ali pa naletimo na kakšno drugo težavo.

Kam postaviti zunanja igrala?

Tudi bazene lahko umestimo v kategorijo zunanjih igral za dom. Ob nakupu takšnih igral včasih ne posvetimo dovolj pozornosti sami postavitvi. Najpomembneje nam je namreč, da smo kupili kakovosten bazen, ki ga želimo čim hitreje postaviti in otrokom tako omogočiti pričetek poletne zabave.

zunanja igrala za dom preprosta za postavitev
Natanko morate vedeti, kam boste postavili zunanja igrala za dom.

Pomembneje, kot si mislite, pa je, kam oziroma na kakšen način postavljati zunanja igrala za dom. Še preden izbrano igralo pripeljete na dom, morate natanko vedeti, kam ga boste postavili. Pazite, da to ne bo prostor, kjer sonce sije najmočneje oziroma v bližini kakšnega drevesa, če nameravate na vrt postaviti bazen. Dobro preučite vse dejavnike, ki bi lahko kazili sam izgled igrala pa tudi samo igro.

Postavitev bazena pod okriljem strokovnjaka

Če so zunanja igrala za dom manjša in povsem preprosta za postavitev, se tega dela lahko preprosto lotimo kar sami. Seveda upoštevamo vse dejavnike, ki lahko vplivajo na kakovosti otroške igre. Če pa smo domov pripeljali nekoliko večjo konstrukcijo za igro, pa je najbolje, da nam pri postavitvi pomaga kar strokovnjak.

Napihljiv bazen in spa – enostavna postavitev

Dandanes je na voljo veliko ponudnikov najrazličnejših igral za otroke. Ti nam ne ponujajo samo vrhunskih izdelkov po dostopnih cenah, temveč nam omogočajo celo postavitev sistemov na primerna mesta. Če se boste na primer odločili za postavitev večjega družinskega bazena, ki bo namenjen tudi malčkom, naj pri postavljanju sodeluje mojster. Ta vam bo svetoval, kako igralo primerno uporabljati in kateri dodatek bi se vam splačal še dokupiti.

Priporočene vsebine