Urejenost predsobe

Prvi prostor, ki nas pozdravi ob vstopu v naš dom, hkrati z nami pa tudi vse naše obiskovalce, je predsoba. Predsobe so običajno precej majhni prostori in v njih odlagamo vse od obutve in vrhnjih oblačil do športne opreme otrok, dežnikov, pokrival, ključev in daljinskih upravljalnikov za garažna vrata. Kaj hitro se torej zgodi, da ni videz naše predsobe niti malo urejen.

Kako urediti videz predsobe?

Sodobne predsobe običajno sestavljajo omarica za čevlje, omarica za oblačila in stenski obešalniki, nekaj polic za odlaganje najrazličnejšim manjših predmetov, predalnik za pokrivala, šale in rokavice, poleg tega pa še veliko stensko ogledalo, v katerem lahko še zadnjič preverimo svoj videz, preden se odpravimo od doma. Res je, v predsobah je prostora vedno premalo, še zlasti, če so v družini otroci, ki poleg oblačil in obutve v predsobi pustijo še kakšno kolesarsko čelado ali rolko, ali pa ste med tistimi, ki jim ni nikoli dovolj čevljev, jaken in torbic. Da se v predsobi ne bi prehitro naredil nered, velja v prvi vrsti sprejeti dogovor, po katerem puščamo v predsobi zgolj tiste stvari, ki jih glede na sezono najpogosteje uporabljamo. Za vsa druga oblačila in obutev bo potrebno najti prostor drugje.
Drugi nasvet je, da se odločite za nakup predsobe, ki bo praktična. Zadnje čase zelo priljubljen kos pohištva za predsobe je tako nizka oblazinjena klop, na katero lahko sedemo med obuvanjem, pod katero so predali za obutev. Tako prihranimo kar nekaj prostora, saj v predsobi ne potrebujemo dodatnega stola.
Prav tako vam ne bo žal, če boste del predsobe namenili vgradni omari, ki bo namenjena shranjevanju. Ta naj sega vse od tal do stropa, da boste vanjo spravili kar največ stvari, njena drsna vrata pa naj bodo iz ogledala. Tako ne boste potrebovali dodatnega zrcala na steni, poleg tega pa bo ta odbijal svetlobo in tako naredil prostor svetlejši in tudi optično večji.
Pred nakupom predsobe pomislite, ali vam bo bolj prav prišel drog za obešanje oblačil na obešalnikih, ali bi se raje odločili za stenska obešala, na katera lahko jakne in jopice obesite kar na zanko. To je seveda odvisno od tega, kakšen je vaš stil oziroma kakšna oblačila običajno nosite. Da otroci ne bodo svojih bund odlagali kar na klop, pa tudi njim namenite lastna obešala, ki bodo nameščena dovolj nizko, da jih bodo dosegli brez težav.

Predsoba zahteva redno vzdrževanje

Če ste se odločili za nakup modne predsobe, pri tem ne pozabite, da bo pohištvo dejansko nameščeno v prostoru, v katerem je vedno veliko »prometa«. Dobro je torej, da je neobčutljivo in v barvi, na kateri se ne bo takoj poznala umazanija. Tudi stene in tla predsobe pa bo treba redno vzdrževati. Ker v ta prostor vstopimo obuti in pogosto tudi z umazanimi rokami, naj bodo tla iz materiala, ki se enostavno pomete in pomije, stene pa v barvi, na kateri se prstni odtisi ter sledi čevljev ne poznajo tako hitro, da bi bilo potrebno vsako leto poskrbeti za pleskanje.
 

Priporočene vsebine