Osvetlite si poslovne prostore z zunanjimi reflektorji

Zunanji reflektorji za varnost…
Če ima vaš poslovni prostor več steklenih površin, je lahko v večernem in nočnem času hitro tarča nepridipravov, ki znajo odpreti marsikatero okno ali vrata, še prej pa si bodo skozi steklo dobro ogledali, kaj bo tarča njihovega ropa. Če so vaši prostori od zunaj dobro osvetljeni in vidni iz ulice, se bo marsikateri ropar raje premislil, kajti v soju žarometov je njihovo delo zares neprijetno opravljati.

Druge površine, ki potrebujejo kvalitetno osvetlitev z zunanjimi reflektorji so skladiščni prostori. Še posebej je to pomembno takrat, ko gre za skladiščne prostore na prostem, npr. pri trgovinah, ki prodajajo gradbeni material ali opremo za vrt in kmetijske površine. Podobno velja za gradbišča, ki se jih tatovi radi lotijo, saj je tam veliko materiala zbranega na kupu, kar pa pomeni hiter zaslužek zaradi mase reči, ki si jih naberejo kot v samopostrežni prodajalni. Pravilno postavljeni zunanji reflektorji bodo prostor tako osvetlili, da se jih ne bo nihče lotil. Poleg tega se dandanes za varovanje najemajo varnostne službe, ki bdijo nad takšnimi površinami. Če mora varnostnik obhode delati z majhno baterijo, je seveda veliko manj možnosti, da bo potencialne storilce pravočasno zalotil. Primerna osvetlitev mu bo pri nadzoru pomagala, zato je potrebno o tem pričeti razmišljati čim prej.

…in tudi za ambient

Ampak varnost ni edini element, kadar se odločate za zunanja svetila poslovnih prostorov. Gre tudi za lepoto. Naj vaša poslovna stavba zažari tudi takrat, ko je prazna, naj bo vidna vsem, ki gredo naprimer zvečer na sprehod v mesto in naj napravi vtis na mimoidoče, ki si jo bodo lahko sedaj ogledali v povsem drugi luči. Dobesedno. Zunanji reflektorji v tem času cenovno ne pomenijo več velikega stroška, še posebej ker uporabljajo večinoma LED osvetlitev, kar pomeni, da bo tudi poraba električne energije minimalna, vseeno pa boste dosegli visoko stopnjo osvetlitve.
Ambient dejansko je pomemben, tako za stranke, kot poslovne partnerje in če le imate možnost, da se poigrate z zunanjo osvetlitvijo nepremičnine v kateri je sedež vašega podjetja, potem to kar najhitreje storite. LED zunanji reflektorji se enostavno in hitro montirajo, svetloba lahko pada na prostor iz različnih kotov, ima različno moč in barvo svetlobe. Če zamenjate še steklo na reflektorju z barvnim, se lahko praktično igrate z barvami svetlobe in iz dolgočasne stavbe napravite čudovit objekt. Če za to sami nimate znanja in občutka, je kup ljudi, ki vam pri tem lahko pomagajo. Tako prodajalci, pri nasvetu kakšne zunanje reflektorje in žarnice kupiti, kot tudi strokovnjaki za svetlobo in svetlobne efekte, ki bodo znali napraviti igro svetlobe tako izjemno, da se bo marsikdo ustavil samo zato, da si pobližje ogleda sedež vašega podjetja. Za to pa pravzaprav gre – da ustvarite prepoznavnost in že jutri več zaslužite.

Priporočene vsebine