Vsestranske PVC talne obloge

Vsestranske PVC talne obloge

Ste si vedno želeli imeti pod, ki ga je lahko vzdrževati in je izdelan iz kvalitetnih materialov ter vzdržljiv? Potem so PVC talne obloge kot nalašč za vas, saj imajo veliko različnih prednosti ter dolgo življenjsko dobo, ki je ob normalnih obremenitvah daljša od 10 let. Ne le, da so PVC talne obloge na voljo v različnih barvah, marveč lahko izbirate tudi na podlagi različnih debelih. PVC talne obloge so na voljo v debelini od od 1,0 mm do 3,5 mm in širini vse od 2 m, 2,5 m, 3 m, 3,5 m in 4 m. Ni slabo, kajne? 

Zakaj so primerne PVC talne obloge? 
PVC talne obloge so, kot smo že omenili, izjemno vzdržljive ter zvočno izolativne. Izbirate lahko med široko paleto vzorcev, barv, poleg vsega pa so odporne proti udarcem, bakterijam in drsenju. Poznamo dve vrsti talnih oblog, in sicer homogene in heterogene. Homogene so narejene iz enega ali več sloja, medtem, ko so heterogene plasti uporabne za pohodne površine ter služijo ojačanju pohodne površine. Vse je namreč odvisno od tega, kaj potrebujete in kako vzdržljiva mora biti površina. 
Kako položimo PVC talno oblogo? 
Kot vsaka talna obloga, tudi PVC talna obloga zahteva raven pod. To pomeni, da morate pred tem položiti izravnalno maso in podlago strokovno pripraviti za polaganje PVC talne obloge. Med pripravo poda spada brušenje estriha, sesanje, nanos posebne emulzije in polaganje same izravnalne mase. Kasneje je pomembno, da je PVC talna obloga položena natančno. Dovoljena so zgolj minimalna odstopanja. Vsekakor se priporoča, da za polaganje PVC talne obloge najamete strokovnjaka, ki bo delo opravil natančno in kvalitetno. 
PVC talne obloge so navadno na voljo v ploščah, rolah ali lamelah, njihova velika prednost pa je enostavno vzdrževanje in izjemno estetski izgled. Navadno se PVC talne obloge polagajo v bolnišnicah, javnih ustanovah in stavbah, kjer se zadržuje veliko ljudi oziroma je obremenitev poda velika. Sodobne PVC talne obloge pa poleg vsega odlično posnemajo različne talne obloge, kot so ploščice, parket in celo marmor ali tekstilne talne obloge. Tako si lahko pod maksimalno prilagodite vašemu stilu in podobi prostora. PVC talne obloge lahko polagamo tudi na obstoječi parket ali pa drugo podlagi, vendar mora biti ta povsem ravna. Vsekakor pa je PVC talna obloga tista, ki vam bo služila leta in leta.

Priporočene vsebine