Za varčno prihodnost izberite varčne naprave

Živimo v časih, ko počasi a vztrajno spoznavamo, da je naš planet izčrpan in da bo potrebno tudi našo uporabo temeljito racionalizirati in spremeniti dosedaj izredno potratne navade.

 Gospodinjstva so nasplošno veliki potrošniki energije, zato moramo storiti vse, kar je v naši moči, da tudi doma zmanjšamo svoj ogljični odtis. Tu lahko med drugim ločujemo odpadke, skrbimo za reden izklop aparatov in izklop luči, ko te niso v uporabi; predvsempa ob prenovi stanovanja ali nakupu novih aparatov poskrbimo, da so ti kar najbolj ekološki, neoporečni in v skladu s sodobnimi predpisi ter standardi.
V kuhinji so tako trenutno najbolj varčne indukcijske kuhalne plošče, ki hrano segrevajo preko visokofrekvenčnih magnetnih polj. Njihova posebnost je ta, da so sposobne zaznati velikost dna posode in toploto prilagoditi izključno zaznanemu polju. Pri tem je izredno pomembna izbira prave, feromagnetne posode, katero lahko magnet sploh zazna. Ravno to je trenutno tudi največja pomanjkljivost tovrstnih plošč, saj običajno zahtevajo menjavo stare posode za novo. Vendar naj vas ta morebiti na prvi pogled malce večja enkratna investicija ne odvrne, saj vsi vemo, da kvalitetna posoda zdrži izredno dolgo in je tako večinoma tudi doživljenjski nakup. Privoščimo si užitek ob jedeh v kuhinji, ki bo ekološka in bo s svojim prispevkom poskrbela za zdravo in čisto prihodnost prihodnjih rodov.

Priporočene vsebine