Nenapisano pravilo, ki velja za vse jedilnice, pravi, da mora biti vsaka jedilnica prijetno ter okusno opremljena. Poleg tega mora odražati še domačnost ter toplino in zagotoviti, da se bo vsakdo, ki bo sedel za polno obloženo mizo, počutil prijetno in zadovoljno.

Jedilnice – 3 zlata pravila, ki se jih moramo držati!

1. Natrpanost prostora
V marsikaterem stanovanju je jedilnica združena z dnevno sobo ter kuhinjo. To ustvari enoten prostor, v katerem se je veliko lažje pogovarjati ter imeti vse pod nadzorom. Težava pa nastane, če je naše stanovanje majhno. Veliko pohištvo (jedilna miza, omare, masivni stoli) lahko zlahka ustvari videz prenatrpanosti.Ravno zaradi tega je potrebno presoditi, katero pohištvo bo najbolj primerno za našo jedilnico in se med različnimi materiali, velikostmi ter oblikami odločiti za tisto pohištvo, ki jedilnice ne bo preveč natrpalo. Za manjše jedilnice je odlična rešitev jedilni kot, v večjih prostorih pa lahko jedilnico tudi dodatno popestrimo ter vanjo vnesemo bife ali kar dodatno klubsko mizico.

2. Ujemanje barv
Ste kdaj že obedovali v jedilnici, ki se barvno ni ujemala? Močni barvni kontrasti niso vedno primerni za jedilnice, prav tako pa ni primerna uporaba močnih in živih barv. Ko se odločamo za opremljanje jedilnice, je smiselno izbrati nežnejše barve, ki bodo nas ter naše goste pomirile ter nam napravile obrok prijetnejši.

3. Udobje
Udobje v jedilnici je eden izmed ključnih faktorjev, ki ga nikakor ne smemo zanemariti. Neudobni stoli lahko pokvarijo še tako odlično večerjo, zato pri izbiri le-teh ne smemo varčevati. Stoli, ki bodo zagotavljali mehko ter udobno sedenje, so narejeni iz semiša ali pa obloženi z usnjem. Izbira klasičnih neoblazinjenih stolov pa za jedilnico nikakor ni primerna.

Kakovostni proizvajalci jedilnic

Zagotovo ni vseeno, pri katerem proizvajalcu jedilnic naročimo svojo jedilnico. Različni proizvajalci proizvajajo različno kakovostne jedilnice in pomembno je, da pri nakupu jedilnice izberemo takšno, ki bo zdržala dolgo časa. Na slovenskem tržišču lahko izbiramo med proizvajalci, kot so:

 

  1. Murales
  2. Novoles
  3. Lesnina
  4. Gorenje.

Vsi proizvajalci jedilnic so poznani po svoji kvaliteti ter svojim strankam tako nudijo le najboljše izdelke. O tem se lahko prepričamo na lastne oči. Vse, kar moramo storiti, pa je to, da obiščemo najbližji prodajni salon s pohištvom ter si ogledamo, katere jedilnice so nam na voljo. Prepričani smo lahko, da bomo v bogati ponudbi jedilnic našli takšno, kot si jo želimo.

Priporočene vsebine