Prednosti dvižne postelje pred običajno posteljo

Zakaj so dvižne postelje vedno bolj priljubljene

Glede na rešitev, ki jo ponujajo bi lahko rekli celo, da so dvižne postelje revolucionarnega pomena v sodobnem pohištvenem programu.

V vsaki panogi sledijo v razvoju smernicam, ki jih določajo trendi, katere pa določajo želje kupcev in v pohištvenem sektorju je to še kako pomembno. Včasih so vsi gradili ogromne hiše, ki jih kasneje niso mogli vzdrževati, sedaj pa gre trend v smer čimbolj optimalnega izrabljanja prostora in ljudje si ustvarjajo domove tako rekoč po meri oziroma glede na potrebe bivanja.

Tem trendom sledijo tudi oblikovalci pohištvenega programa in če se ozrete po svojem domu, boste opazili, da je ravno postelja eden izmed največjih kosov pohištva ter tako zavzema veliko prostora, ki nam ga, roko na srce, vedno primanjkuje.

V 50-ih letih prejšnjega stoletja so se oblikovalci pohištva začeli zavedati pomena optimizacije prostora in bivalnih površin. Začeli so iskati rešitve za maksimalno izrabo prostora in ena izmed večjih je sistem dvižne postelje.

Običajna postelja je velik kos pohištva, ki stoji sredi sobe in nepremično krade dragoceni prostor v njej. Zakaj ne bi na tem prostoru takrat, ko postelje ne potrebujete počeli raje kaj drugega ? Dvižna postelja je v bistvu omara s posteljo. Ko je pospravljena, nam vzame le toliko prostora, kot manjša pokončna omara in ves ostali prostor lahko uporabljamo nemoteno. Ko posteljo potrebujemo, jo z eno potezo izvlečemo in v trenutku je pripravljena na uporabo.

Gre se za namen uporabe pohištva. Namen postelje je tak, da ko jo uporabljamo, ostalega prostora v svojem domu ne potrebujemo in obratno, ko potrebujemo vse ostale površine, takrat postelje ne uporabljamo. Zakaj bi nam torej običajna postelja zavzela toliko prostora, če je rešitev dvižne postelje tako idealna, da imamo hkrati posteljo in še prostor, kjer je sicer postelja, na razpolago za ostale aktivnosti ?  

Dvižna postelja je primerne tudi, ne boste verjeli, za pisarne. Vedno več časa preživimo v svoji službi, saj nadrejeni od nas vedno več pričakujejo, zato se v velikih podjetjih že zavedajo pomembnega vmesnega počitka. Tako se vedno več ljudi odloča, da bodo imeli v svoji pisarni dodatno pokončno omaro, ki bo ambientalno zelo diskretna, uporabna pa bo tudi za vmesni počitek v napornih dneh.

Skratka prednost dvižne postelje pred običajno posteljo je zares neprecenljiva in predstavlja rešitev, ki se je poslužuje čedalje več ljudi.

 

Priporočene vsebine