Previjalna miza je del pohištva, ki je ob prihajajočem rojstvu novorojenčka skoraj nujen in nepogrešljiv del opreme, za nakup katerega se odločijo bodoči starši. Najbolje je, da površina, na kateri se previja otroka ni prijazna le dojenčku, marveč tudi staršem, ki le-tega previjajo večkrat dnevno. Kaj torej pomeni prijazna previjalna miza? Miza naj ne bo premajhna, preozka ali prenizka. Dovolj naj bo prostorna, da na njej lahko starši hranijo stvari, ki jih nujno potrebujejo za nego novorojenčka (posodo z vodo, plenice, mazila, fiziološko raztopino,…).

Na trgu je veliko modelov različnih previjalnih miz.  Izbira je tako lahko enostavna ali pa tudi ne. Naravi najbolj prijazne so lesene previjalne mize. Izkušene mamice pravijo, da je najbolje, če segajo do višine trebuha, da se ni potrebno preveč sklanjati. Najbolj praktično je, če je miza postavljena v kopalnici, kjer je blizu umivalnik z vodo. Da pred prihodom dojenčka ne bi bilo nepotrebne vznemirjenosti, je po izkušnjah večine staršev priporočljivo mizo kupiti oz. naročiti nekje v sredini nosečnosti.
Mnogi se sprašujejo, kako velika naj bo površina mize. Iz praktičnih razlogov pri previjanju je dobro, da se prilagodi največji velikosti blazine, ki se prodaja na tržišču.

Ko naš malček previjalno mizo preraste, se porodi vprašanje »kam sedaj s previjalno mizo?«. Na to je dobro pomisliti že ob nakupu in si zagotoviti tako, ki bo uporabna ne le kot previjalna miza, temveč kasneje tudi kot komoda v dnevni sobi, prepotreben predalnik v spalnici ali enostavno omara v predsobi. Torej zakaj ne bi kupili take previjalne mize, ki bi kasneje lahko postala del ostalega pohištva v našem domu?

Priporočene vsebine