Spalnica je tisti prostor v hiši, kamor se vsak večer zatečemo z namenom, da se bomo spočili po napornem dnevu ter se napolnili z energijo. Na žalost pa to ne uspeva vsem. Marsikatere spalnice namreč ne zagotavljajo dovolj dobrega počitka. »Krivcev« za takšno nekakovostno spanje pa je lahko veliko – od napačne lege spalnice, ki je obrnjena na hrupno ulico pa vse tja do nekakovostnega ter neustreznega pohištva, ki je preveliko, premajhno ali pa enostavno premalo udobno.

Ravno zaradi tega je zelo pomembno, da pred nakupom spalnice dodobra pregledamo, kaj vse nam je na voljo in se med množico izdelkov odločimo za tistega, ki nam zagotavlja najvišjo kakovost spanja.

Slovenski proizvajalci spalnic
Ni potrebno, da se ob nakupu spalnice odločimo za nakup tuje blagovne znamke. Tudi v Sloveniji imamo mnogo kakovostnih izdelovalcev pohištva, ki žanjejo uspehe tako na domačem kot tudi tujem tržišču. Med te proizvajalce sodijo:

  1. Alples
  2. Iles
  3. Paron
  4. Novoles ter
  5. Garant.

Vsi ti proizvajalci se odlikujejo po svojih kakovostnih izdelkih, ki jih tudi redno testirajo. Vsa podjetja namreč želijo, da bi njihovi kupci kar najbolje preživeli noč ter se spočili na kakovostnih ležiščih. To pomeni, da bodo spalnice, ki jih bomo kupili pri domačih proizvajalcih, enako kakovostne kot pa spalnice priznanih tujih izdelovalcev.

Prednosti slovenskih proizvajalcev spalnic
Vsa slovenska podjetja, ki izdelujejo spalnice, so, kot že omenjeno, znana po svoji kvaliteti. Poleg izjemne kvalitete svojih izdelkov pa ta podjetja svojim strankam nudijo tudi:

  • dostavo na dom
  • odpremo v dogovorjenem roku
  • montažo ter
  • servisiranje.

Te prednosti se zagotovo splača izkoristiti, saj nam precej olajšajo sam nakup ter montažo spalnice in nas močno razbremenijo.

Spalnice – pomembna je pravilna izbira
Pri nakupu spalnice je zelo pomembno, da že vnaprej vemo, kakšne so naše zahteve ter potrebe. Mnogo nejevolje je pogosto posledica predvsem dejstva, da pred nakupom nismo dobro premislili, kaj sploh potrebujemo, ampak smo brezglavo planili v prodajni salon ter kupili prvo spalnico, ki smo jo našli.

Da bi se temu izognili, je pametno, da pred nakupom premislimo vsaj to, koliko kosov pohištva si želimo v naši spalnici, kakšne naj bodo dimenzije pohištva, smiselno pa je tudi izbrati ustrezno barvo. Za boljše počutje v spalnici je seveda potrebno premisliti še o drugih lastnostih spalnice (kot na primer material spalnice) ter pred nakupom spalnice opraviti virtualni izris spalnice. Na takšen način bomo najlažje videli, kje bi se pri montaži lahko pojavile napake ter si vnaprej prihranili marsikatero zagato in razburjenje.

Priporočene vsebine