Kaj postaviti na kavno mizico?

Kavna mizica je kos pohištva, ki ga najdete skoraj v vsaki dnevni sobi. Marsikdo pa se sprašuje, kako ga okrasiti, da bo videti dobro brez vtisa nereda v prostoru. Kaj si morate torej v tej situaciji zapomniti?

Rezano cvetje za na kavno mizico je vedno dobrodošlo

Eden najlepših okraskov je rezano cvetje. Odlično se bo obneslo na mizici, še posebej v vazi, ki bo slogovno usklajena z notranjostjo. Alternativa svežemu cvetju so posušeni šopki, na primer iz trave pampas in posušene pšenice oziroma klasja. Takšni šopki so trpežni in se bodo izkazali za uporabne v vsakem letnem času, tudi pozimi.

Kavna mizica je kos pohištva, ki ga najdete skoraj v vsaki dnevni sobi. Marsikdo pa se sprašuje, kako ga okrasiti, da bo videti dobro.

Nizke sobne rastline

Rastline v lončkih so nekoliko bolj izvirna rešitev, ki lahko, če so relativno nizke, okrasi tudi kavno mizico. Vendar morate paziti, da ne bi bile te vrste rastline v primeru prisotnosti majhnih otrok doma zanje nevarne. To izbiro morate preučiti tudi zato, ker če se malček uči hoditi lahko zadene cvetlični lonček in ga razbije, kar bi ga lahko poškodovalo.

Preberite si še naslednji članek: Povečajmo občutek velikosti našega doma

V predsobi ponavadi ni naravne svetlobe, zato je tu še posebej pomembna izbira barv. Te naj bodo tople in svetle, da te ob prihodu domov napolnijo z dobro voljo.

Pladnji z manjšimi okraski

Drug zanimiv način je, da kupite pladenj in nanj položite različne vrste majhnih predmetov. Med drugim bodo za to kot nalašč sveče, knjige, majhne figurice pa tudi dragi kamni. Na tak pladenj je dobro postaviti tudi nekaj skodelic in estetski čajnik, ki bo v primeru nepričakovanih obiskov, takoj pripravljen.

Brezčasne sveče

Lepe sveče so tudi okras, s katerim ni mogoče zgrešiti. Idealno bi bilo, da so to neuporabljene različice, ki so tako dekorativne kot tudi estetske. Zahvaljujoč temu bodo videti res super in sami mizici bodo dodale nekaj značaja in izraza.

Kot lahko jasno vidite, je nabor okraskov, ki jih je mogoče postaviti na takšno mizo, res širok. Takšne dodatke je mogoče tudi vsakih nekaj tednov ali mesecev zamenjati in tako skoraj neopazno spremeniti značaj same notranjosti. In vi? Kakšno dekoracijo boste izbrali?

Priporočene vsebine